Dram

Günısı, Endüstriyel Enerjide Çözüm Ortağınız...



Su borulu buhar kazanlarının standart bir özelliğidir. Su borusunun üst ucunda bulunan su ve buhar rezervuarıdır.

 Buhar Dram’ı

   Dom kısmı, su borularında üretilen buharı tutar ve karışık halde olan buhar ve su için faz ayırıcı görevi görür. Sıcak ve soğuk su arasındaki yoğunluk farkı, su ile sıcak doymuş buharın buhar domunda birikmesine yardımcı olur.

 

   Kazan besleme suyu boruları ve yükseltici borular, sıvı ve gaz fazlarının ayrıldığı buhar domuna bağlanır. Düşük basınçlı ve küçük ölçekli buhar domlarında iki faz (sıvı ve gaz) yerçekimi etkisi ile ayrılır. Ağır sıvı aşağı iner ve buhar, kızdırıcı tüplerine doğru yükselir. Bununla birlikte, yüksek basınçlı buhar domlarında, önce buhar-su karışımı bir 'siklon ayırıcıya' girer ve daha sonra kurutuculardan veya buhar temizleyicilerinden geçer.

 

   Saf buhar daha sonra kızdırıcı borularına doğru ilerler. Kurutucu veya yıkayıcı, genellikle su damlalarını toplayacak ve tamburdaki suya geri düşmelerine izin verecek bir tel örgü veya ızgaradır.

 

    Kazan besleme suyu boruları ve yükseltici borular, sıvı ve gaz fazlarının ayrıldığı bir buhar tamburuna bağlanır. Düşük basınçlı ve küçük ölçekli tamburlarda iki faz yerçekimi ile ayrılır. Ağır sıvı, su, aşağı iner ve buhar, kızdırıcı tüplerine doğru yükselir. Bununla birlikte, yüksek basınçlı varillerde, önce karışım bir 'siklon ayırıcıya' girer ve daha sonra bazı kurutuculardan veya buharlı temizleyicilerden geçer. Saf buhar daha sonra süper ısıtıcılara doğru ilerler. Kurutucu veya temizleyici, genellikle su damlalarını toplayan ve buhar domundaki suya geri düşmelerine izin verecek bir tel örgü veya ızgaradır.